Mentalitatea militieneasca de care nu mai scapam

Aveam de gand sa continui seria articolelelor din sectia anul electoral, povestindu-va cum s-a grabit Vasile Blaga sa-si faca afise electorale (asa ca fata mare la maritat), inainte sa fie propus oficial de partid ca si candidat. Poate stie el ceva ce noi nu stim. Dar ziceam ca nu voi vorbi despre asta ci despre o petitie pe care am primit-o azi pe mess in vederea semnarii. Este vorba de initiativa de a scoate in afara legii o organizatie antisemita, xenofoba, homofoba, rasista si ultra-nationalista- Noua Dreapta.
Sunt prima care va sustine ideea de toleranta si care va fi impotriva oricarui tip de discriminare, deci nu sunt de acord cu „valorile” promovate de Noua Dreapta, dar tot din aceleasi motive nu pot fi de acord cu campania pornita impotriva ei. In petitie sunt invocate acte de violenta infaptuite de membrii acesteia, dar cred ca avem deja legislatia necesara sa pedepseasca actele de violenta, de calomnie, de nerespectare a drepturilor si libertatilor. Nu cred ca este cazul interzicerii organizatiei, acesta fiind un atac la dreptul de libera asociere si la dreptul de libera exprimare. Cred in puterea de autoreglare a societatii, orice idee promovata trebuie combatuta cu o alta idee, nu cu acte militienesti. In petitie se sugereaza ca intreaga Europa ar fi impotriva acestui tip de organizatie si ca ele nu exista in celelalte tari. Ei bine ele exista, nu sunt interzise, exceptand cazul german care este alta poveste. Ele nu beneficiaza de sustinere, ceea ce este firesc valorile lor fiind anti democratice dar nici nu li se da in cap, si asta ar fi anti democratic.
Sa vedem ce vor hotara demnitarii nostri, nu pot sa spun ca am sperante mari, intru cat ma gandesc la o parte din masurile luate cu ocazia summit-ului, total absurde si neintalnite in tarile occidentale.
Trist………..
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: