Tu vrei să mergi cu tancul prin Bucureşti?

Vine, vine primăvara…cu campania. Printre alţii, şi-a lansat candidatura pentru Primăria Capitalei şi Codrin Ştefănescu din partea PC. Campania oarecum ingenioasă, cel puţin pentru un politican român, m-a determinat sa scriu acest post in care încerc să analizez o parte din campania lui Codrin Ştefănescu.

„Tancul” cum îi place domnului Ştefănescu să se auto-intituleze, duce o campanie agresivă. Bună strategie, cred eu, având în vedere că este un cvasi-necunoscut pe scena politică şi pentru că, totuşi, candidează din partea PC. În concluzie, campania de tease a fost o strategie bună pentru că i-a adus vizibilitate. Iar vizibilitatea este primul lucru de care ai nevoie când vrei să candidezi la primărie. Să ştie lumea pe cine votează, nu??

Are un mesaj agresiv: „Bucureştiul este un oraş sub asediu. Politicienii sunt principalii vinovaţi. Sunt cei care au creat acest haos. Sunt cei care au adus corupţia în Capitală. Împotriva lor e nevoie de un anti-politician. De un tânăr care nu se teme. Care spune lucrurilor pe nume.

Sunt Folosite propoziţii scurte şi cuvinte simple. Aşadar e uşor de reţinut şi uşor de înţeles. Apoi, a găsit un vinovat- în cazul de faţă, toţi politicienii- şi îi acuză- de corupţie, de lipsă locuinţelor, de traficul infernal. Şi asta prinde la români. Promite că va schimba. Buuun. Dar toţi promit. Codrin se aliniază şi el trend-ului; adică refacem şosele, parcuri, luptăm cu corupţia. Vedeţi cum pe www.tancul.ro. Dar cum exact va face asta?! Nu mi-e clar încă.

Apoi, el se auto-defineşte ca un anti-politician. Şi totuşi candidează din partea unui partid politc. În care este înscris. Are şi activitate parlamentară. Aşadar, concluzia logică- e politician. Regulă de aur în comunicare. Nu nega ceva ce nu poate fi negat. În cazul lui, faptul că e politican.

Una dintre conferinţele de la Olimpiadel Comunicării a fost pe temă etichetelor politice. Dacă a fost un lucru asupra cărora toţii invitaţii au căzut de acord (probabil singurul) a fost faptul că etichetele ţi se dau în funcţie de ceea ce faci, nu ţi le pui singur. Codrin Ştefănescu încearcă să-şi aplice singur o etichetă (mă îndoiesc sincer că prietenii îi zic „Tancule!”), una pozitivă. Eu cred că nu se va lipi. O părere similară am găsit şi pe blogul lui Sorin Tudor.

P.S.–Azi am fost asaltată de susţinători ai domnului Ştefănescu.Asta pe o rază de 500 de metri. Dacă aş fi acceptat toate broşurile, cred că aş fi putut să-mi construiesc un mic castel din ele. Vreo 2 au alergat după mine pe trecerea de pietoni că să îmi mai dea o broşură. Campanie agresivă, campanie agresivă, dar…

Reclame

Un răspuns

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: